+31 413 32 23 35 info@lisajonkers.nl
Selecteer een pagina

Autobiografie

Mijn grootste passie is mijn beroep, ontwerpen en maken van kleding voor iedereen die op zoek is naar iets speciaals en excentriek. Ik was altijd dat gedreven kind die vroeg interesse had in de naaimachine en van het meest aparte materiaal iets maakte. Ik hield er altijd al van om een verhaal over te brengen, van mijzelf of dat van de ander.

Ik ging studeren in Nijmegen aan de opleiding artiest cultureel ondernemer. De liefde voor het podium zat altijd al in mij en dus ging ik daarin verder. Acteren, zingen, kostuums maken, kap en grime en ondernemen waren onderdeel van de dag gedurende mijn tijd in Nijmegen.

Toen ik hier afstudeerde wilde ik verder, niet op het podium maar achter de schermen. Ik wilde de combinatie maken tussen theater, ontwerpen en naaien. En zo vertrok ik voor vier jaar naar Maastricht en volgde de opleiding theaterkostuumontwerp aan de toneelacademie Maastricht. Ik leerde conceptueel denken en ontwerpen voor theater, opera, musical en dans. In 2015 was ik dan officieel betiteld als: ‘’Bachelor of Art’’.

Vanaf dit moment nam het werk in mijn eigen atelier een vlucht en ontwierp ik voor veel uiteenlopende opdrachtgevers.

Naar mijn mening ben je nooit uitgeleerd en ook nooit te oud om te leren. Dus volg ik regelmatig cursussen om mezelf weer bij te scholen en bij te blijven in de nieuwste ontwikkelingen op naai gebied. Zo volgde ik een cursus digitaal ontwerpen, lingerie maken en digitaal patroontekenen.

Ik vind het prachtig om samen met jou tot dat perfecte kostuum, jurk of ander kledingstuk te komen en jouw uniek te laten zijn in wat je draagt.