+31 413 32 23 35 info@lisajonkers.nl
Selecteer een pagina

Autobiografie

Mijn verhaal begint in 1990 in Veghel, daar waar ik geboren ben en opgroeide in een leuk en creatief gezin. Mijn moeder was goud – en zilversmid en ontwierp prachtige sieraden, mijn vader leerde mij alles over succesvol ondernemen, creativiteit en ondernemerschap zit in mij. Na het doorlopen van de middelbare school studeerde ik artiest cultureel ondernemer aan ROC Nijmegen. Na mijn examen studeerde ik vervolgens Theaterkostuumontwerp aan de Toneelacademie in Maastricht. Deze studie ronde ik in 2015 succesvol af. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als kostuumontwerpster en coupeuse. Ik werk sinds 2014 zelfstandig en probeer deze twee competenties zoveel mogelijk te combineren in het vervullen van de meest uiteenlopende opdrachten voor kostuums.
Ik ben inmiddels gespecialiseerd in het verwerken van rekbare stoffen zoals hoge kwaliteit lycra’s die veelvuldig worden gebruikt in de sportwereld. Mijn atelier beschikt over alle apparatuur, stof en speciale garens om deze stoffen op de juiste manier te kunnen verwerken. Ik krijg dan ook veel opdrachten in de vorm van beweging zoals circus, dans en in het bijzonder de turnsport.

‘’ Een ontwerp voor een kostuum is niet af zonder nagedacht te hebben over de uitvoering, het ontwerpen en realiseren van een kostuum horen voor mij bij elkaar. Het een kan niet zonder het andere ontstaan, in mijn atelier bedenk en creëer ik prachtige kostuums voor verschillende doeleinden.”